Baiertal en Internos

Sinds 1960 hebben vv Internos en de SpVgg Baiertal een unieke vriendschap opgebouwd, die tot op de dag van vandaag nog levendig is.

Van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2024 bezochten de D jeugdteams van SpVgg Baiertal, hun begeleiding en een deel van de 1e Manschafft, vv Internos in Etten-Leur. (foto boven)

Omstreeks 13.30u vrijdagmiddag arriveerde de bus met daarin onze enthousiaste vrienden uit Duitsland. Ook waren er een paar oud gediende die al langer betrokken zijn bij deze vriendschapsband met de auto vanuit Duitsland gekomen te weten, o.a. familie Forschner, familie Scherka en familie Filsinger. Ze werden opgewacht door onze spelers van de JO14 en JO15 die vanuit o.a. de KSE en de Munnikenheide collega eerder van school mochten vanwege dit speciale weekend. Ook Jan Bulkmans was aanwezig om zijn oude vrienden te verwelkomen.

Na de ontvangst werden onze Duitse gasten getrakteerd op een heerlijk Brabants worstenbrood en appelflappen. Nadat de magen gevuld waren gingen de jonge gasten richting de tenten die dat weekend opgesteld waren op het terrein van vv Internos. De volwassenen van de 1e elftal hadden hun eigen tent meegenomen en gingen onder het genot van een biertje en lekkere muziek aan de slag.

Einde middag stond er een onderling 7×7 toernooi op het programma voor de jeugd welke uiteindelijk gewonnen werd door NAC (was dat toeval of een voorbode voor zondag)

Nadat we een heerlijke pizza hadden genuttigd van de Domino’s en zon onder was gingen de 45 kinderen in 4 teams verdeeld over de velden van Internos een aantal potjes Laser gamen. Na deze activiteit bleef het nog lang onrustig op het sportpark en sommige kinderen hielden het zelfs vol tot 05.00u in de ochtend.

Na een heerlijk ontbijt op zaterdag gingen we met de bus naar Breda voor een rondleiding in het stadion van NAC. De spelers en begeleiding hadden het geluk dat ze alles mochten zien in het stadion. Van de skyboxen tot de kleedkamers en ze mochten zelfs het heilige gras van de toffe jongens van Breda betreden.

Na terugkomst werden de senioren van Baiertal aangemoedigd tijdens de halve finale van het 7×7 senioren toernooi maar helaas was de aanvoerder van Baiertal niet scherp genoeg en schoot zijn penalty hoog de boom in waardoor ze de finale misliepen.

Na de finale bij de senioren stond er nog een heuse interland op het spel, namelijk Nederland – Duitsland oftewel Internos – Baiertal(enkele foto’s via https://www.flickr.com/photos/150978442@N02/53762537505/). Wethouder Jean Pierre Schouw was namens de gemeente aanwezig om zijn waardering uit te spreken richting Baiertal en Internos voor deze unieke vriendschapsband. We waren zeer verheugd dat ons erelid Jos Martens op deze dag ook nog aanwezig kon zijn en een deel van zijn oude vrienden van Baiertal kon spreken.

Na de interland was er een gezamenlijke BBQ en werd er in de kantine tijdens de feestavond met DJ nog aandachtig gekeken naar de Champions League die helaas verloren werd door Borussia Dortmund.

Na het ontbijt van zondag gingen de kinderen gezamenlijk naar Zuit om 2 uurtjes te bowlen. De volwassenen gingen met een aantal jongens van Internos zaterdag 3 padellen op de buitenbanen naast het sportpark van Internos. Na terugkomst stond er een heerlijke lunch klaar die bereid was door Jack Melisse en gesponsord werd door Jan Bulkmans. Na de lunch waren er vanuit beide kanten dankwoorden en nog wat geschenken en werd er afscheid genomen en de bus van Baiertal uitgezwaaid.

Via deze weg willen wij alle ouders, kantinepersoneel en begeleiding die tijdens dit weekend geholpen hebben bedanken. Een speciale dank voor Peter Davies die op zaterdagnacht de wacht heeft gehouden en ons heel het weekend geholpen heeft waar nodig was. Ook nog een dank aan de sponsors die dit weekend mede mogelijk hebben gemaakt. Daniel Alonso, Broeders Elektrotechniek, Zus & Zo, MacManiac, Klep Agro, Lidl Etten-Leur, Jan Bulkmans en uiteraard vv Internos zelf, BEDANKT!

We kijken uit naar volgend jaar! Dan vieren wij ons 65-jarig vriendschapsband en zullen weer herinneringen maken voor het leven.

Het 7×7 team van Baiertal (foto’s Merijn Roehorst).

De jeugdteams voor Baiertal Clubhuis, foto door Michel Petrusma

Zaterdagochtend werd er om 6 uur in de ochtend vertrokken vanaf het sportpark met een touringcar. Oud-vv Internos secretaris Jan Bulkmans, 86 jaar jong, was één van de passagiers in de bus, die hij deels had gesponsord. Jan gaat reeds tientallen jaren naar Baiertal en werd met open armen opgewacht door vrienden die hij vanaf die periode kent, waaronder de dochter van oud-voorzitter Zuber. Zij kwam als 12 jarige in 1961 bij het eerste bezoek van Baiertal aan Etten-Leur mee.

Voor de JO-15 en JO-14 was er een leuk en divers programma in elkaar gezet. Op zaterdag werd er, na een hartelijk ontvangst met broodjes fleischkäse, op een 18 holesbaan ‘Fussgolf’ gespeeld. Op zondag stond er een bezoek gepland bij de degradatiekraker in de 2e bundesliga: SV Sandhausen – Regensburg. SV Sandhausen greep de laatste strohalm om reeds directe degradatie te ontlopen en won in een spannende wedstrijd met 2-1. We hebben ons laten vertellen dat er meer ambiance was dan gebruikelijk in het kleine BWT stadion, mede aangezwengeld door de bezoekers uit Etten-Leur. 

Zondagavond was er een feestavond georganiseerd en werd er tot in de vroege uurtjes gefeest. Op maandag kon de jeugd, met kleine oogjes, zich opmaken voor 3 wedstrijden van 30 minuten. Onder toeziend oog van de burgemeester, supporters en een afvaardiging vanuit het eerste en derde elftal van vv Internos die ook aanwezig waren tijdens dit weekend, werd er op karakter gevoetbald tegen de leeftijdsgenoten van Baiertal. Einde middag stond de bus klaar voor de terugreis. Tijdens de terugreis was de vermoeidheid duidelijk waarneembaar en degenen die nog wakker waren deelden de anekdotes van een onvergetelijk voetbalweekend!